Rahma bij WNL: ‘Ondernemers hadden gehoopt op meer’
'Het nieuws uit het kabinet was teleurstellend voor ondernemers', zei zakenvrouw Rahma el Mouden woensdag 14 april tijdens de ontbijtshow Goedemorgen Nederland naar aanleiding van de persconferentie van premier Rutte. Het kabinet stelt versoepelingen uit, maar presenteerde wel een 'openingskaart' voor de komende maanden.

'Corona is nog niet onder controle en dan begrijp ik dat het langer gaat duren. Maar je had gerust eerder kunnen beginnen met beperkte opening? Ik had niet verwacht dat het zo lang zou duren. Je hebt het gevoel dat we nu kunstmatig in leven worden gehouden', zegt de zakenvrouw bij Omroep WNL.

Volgens El Mouden is kritiek op de vaccinatiestrategie van de overheid terecht. ,,Zelfs Marokko heeft het beter gedaan dan Nederland. We zijn altijd de beste jongen van de klas, maar dat is nu niet gebleken. Als ondernemers kunnen we niet veel langer wachten. Want als je voor corona geen goede jaren hebt gehad, is het momenteel heel moeilijk voor ondernemers', zegt El Mouden, die verwacht dat de coronacrisis zal worden gevolgd door een economische crisis met oplopende werkloosheid en veel faillissementen.

De les van de coronacrisis voor El Mouden is dat ze met haar bedrijf MAS Service Providers in de toekomst minder kwetsbaar wil zijn. Ze is daarom recentelijk een zorgbedrijf gestart en bovendien zijn medewerkers omgeschoold voor werk in de zorg. 'In deze tijden moet je innoveren', is haar advies aan andere ondernemers.

Ze pleitte er ook voor dat Nederlanders individuele keuzevrijheid zouden moeten krijgen om te kiezen voor een vaccin dat mogelijk meer risico's met zich meebrengt, zoals dat van Astra-Zeneca. ,,Ik zit in een risicogroep en wil me zo snel mogelijk laten vaccineren om mijn normale leven weer op te pakken. Niets in het leven is zonder risico', zei El Mouden.

Translate »